У Камені-Каширському вже не вперше порушують питання щодо запровадження одностороннього руху на деяких вулицях задля зменшення заторів.

Проте така ідея і дотепер залишається лише пропозицією, - пише газета Полісся. 

Реалізовувати її не поспішають. Мовляв потрібно все зважити і проаналізувати, щоб не зробити ще гірше. Адже автомобілів у місті дійсно багато. Це особливо відчувається в години пік та у святкові дні. Тоді проїзд перехресть у центрі ускладнюється, виникають корки. Нещодавно один із жителів Каменя-Каширського звернув на це увагу, опублікувавши пост у мережі Фейбук.

«З кожним днем у Камені-Каширському все більшає і більшає легкових автомобілів. Це дуже добре, значить наші люди стали жити більш заможно. Але вулиці нашого міста не поширшали, світлофорів немає, стало набагато гірше рухатись. Давно вже мова ведеться про вулицю Шевченка, щоб зробити по ній односторонній рух. А віз і нині там. Сьогодні, щоб проїхати з автостанції до Святомиколаївської церкви (відстань півтора кілометра), потрібно майже десять хвилин. По дорозі було дві пробки. Одна в центрі, там треба щось робити з пішоходами, бо авто більше стоїть, чим їде. А друга біля базару, де водії постійно ставлять авто на краю дороги, лінь заїхати на автостоянку. Треба щось вирішувати: або робити односторонній рух, або штрафувати водіїв, які залишають авто на проїжджій частині”, – йдеться у дописі.

На це звернули увагу не лише пересічні краяни, які активно долучилися до коментування ситуації, але і в кабінетах міськради. Питання обговорили і вирішили замовити виготовлення схеми руху вулицями Каменя Каширського.

«Хочемо, щоб спеціалісти рекомендували обґрунтовані варіанти вирішення ситуації. Зокрема, із автомобілями на центральній площі. А також чи потрібні в місті світлофори, чи доцільно і де саме робити односторонній рух, де варто розширити проїжджу частину, можливо, за рахунок тротуарів. Бо дійсно далі ситуація може іще ускладнюватися», – каже міський голова Віктор Пась.

За словами Віктора Івановича, схема має передбачити усі нюанси. Напрклад, велосипедні доріжки, стоянки, розміщення знаків, пішохідні зони. Коштуватиме це недешево, але міська рада готова витратитися на її розробку.

«До війни ми цікавилися, схема коштувала пів мільйона гривень. Тепер, імовірно, ця сума буде більшою. Управління капітального будівництва готується до того, щоб оголосити відповідний тендер на розробку цього документа. Яка організація переможе, та її і розроблятиме», — зазначає Віктор Пась.

Після виготовлення цього документа, за словами посадовця, покращиться ситуація і з притягненням до відповідальності водіїв за стоянку у невстановлених для цього місцях. Адже навіть розміщення знаків, в тому числі про заборону паркування, теж повинно бути санкціонованим.