14 порушень рибальства – результат рибоохоронної роботи протягом тижня

Про це повідомляють на сторінці Волинського рибного патруля. 

З 16 по 23 січня викрито 11 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 1 – за ч.4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову), 1 – за ч.1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут риби) та 1 протокол за ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних вимог органів рибоохорони).

Для прикладу, порушників було викрито:

◾️На річці Стир, поблизу с. Семки Колківської громади Луцького району викрито 5 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Громадяни знаходилися поблизу водного об’єкту з забороненими знаряддями лову.

◾️На озерах Пісочне та Домашнє Дубечанської громади Ковельського району викрито 4 порушення за риболовлю з перевищенням дозволених знарядь лову.

◾️На ринку у Луцьк викрито громадянку, яка здійснювала незаконний збут риби товстолоб. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження даної риби. На особу складено адміністративний протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП.

◾️На Турському водосховищі, поблизу с. Заболоття Заболоттівської громади Ковельського району. Місцевий житель здійснював вилов риби з дерев’яного човна сіткою. Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також на даній водоймі викрито 2 громадян, які знаходилися поблизу водного об’єкту з сухими сітками.

◾️Крім цього, 21 січня рибоохоронцями спільно з працівниками Державної екологічної інспекції у Волинській області проведено спільний рейд водоймами Володимирського району. Обстежено водні об’єкти та прибережну захисну смугу водних об’єктів у с. Хорів, с. Низькі Цевеличі, смт. Локачі, с. Павлівка та смт. Іваничі. В ході рейду здійснено роз’яснювальну роботу щодо Нових правила любительського та спортивного рибальства. Порушень природоохоронного законодавства не виявлено.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.