Упродовж тижня волинські дорожники покращували проїзд основними артеріями краю, ліквідовуючи ямковість.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Ремонтні бригади підрядних підприємств, відповідальних за експлуатаційне утримання автомобільних доріг державного значення Волинської області, проводили аварійні роботи з ліквідації ямковості на ключових транспортних артеріях краю.

Це автодороги зі статусом міжнародних та національних:

  • М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін);
  • М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест);
  • Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне.

На ділянках цих автошляхів, де дорожнє покриття зношене та експлуатується понад нормативні міжремонтні строки, позбувалися вибоїн, використовуючи холодну органо-мінеральну суміш.

«За тиждень на міжнародних та національних автодорогах ліквідовано вибоїни на дорожньому покритті площею 956 м кв. З початку поточного року на автошляхах державного значення, якими опікуємось, – міжнародних, національних, регіональних та територіальних, ліквідовано 2670 м кв. ямковості», – йдеться в повідомленні.

Дорожники зазначають, що ліквідація аварійної ямковості є тимчасовим заходом, який не може замінити поточний чи капітальний ремонт. Головна мета – забезпечити безпечний рух транспорту та не допустити подальшого руйнування дорожнього покриття.

Допоки в країні війна, всі ремонти поставлені на паузу, тож автошляхи області підтримуються в проїзному стані лише у рамках робіт з їх експлуатаційного утримання.

Служба автомобільних доріг у Волинській області просить всіх учасників дорожнього руху бути уважними в місцях проведення аварійних робіт і неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.

«Особливо закликаємо не ігнорувати попереджувальні дорожні знаки, що встановлені на аварійно-небезпечних ділянках автошляхів, та завчасно знижувати швидкість руху свого транспортного засобу перед ними, дбаючи про власну безпеку та безпеку інших», – звертаються до водіїв.