На озброєнні волинських рятувальників – унікальне обладнання для приборкання вогняної стихії.

Рятувальники випробували унікальне обладнання для гасіння пожеж, аналогів якому допоки немає у Волинській області. Це установка пожежогасіння та водоструменевого різання, що дає змогу отримати доступ до гасіння пожеж у закритих приміщеннях.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС Волинської області.

Установка дозволяє різати матеріали будь-якої щільності – сталь, пластик, цемент. Для цього застосовується струмінь абразиву й води, що подається під тиском понад 350 атмосфер, та подальшим розпиленням вогнегасних речовин.

Апробовуючи на практиці унікальне спорядження, рятувальники за лічені хвилини «пробили» металеву конструкцію вхідних дверей.

У такий спосіб вдасться за короткий час дістатися до закритих приміщень, в яких вирує пожежа, подаючи воду на гасіння крізь металеві двері або конструкції даху, чи навіть крізь бетонні стіни.

Система встановлена на автомобілі #DENNIS Sabre XL, що поповнив автопарк рятувальників 25 ДПРЧ м. Луцька минулого року за сприяння пожежників Ірландії. Тож, тепер у волинських рятувальників є ще більше можливостей для надання допомоги людям в умовах надзвичайних подій.