Жителів будинків у приватному секторі в Луцьку штрафуватимуть за сміття на узбіччях. Їм радять придбати контейнери.

Про це розповів Суспільному завідувач відділу благоустрою міського департаменту муніципальної варти Олександр Матрунчик.

Штраф за засмічення території – від 340 до 1 360 гривень.

Із 26 січня працівники департаменту проводять роз'яснювальну роботу з мешканцями приватного сектору неподалік вулиці Львівської. Раніше подібну роботу проводили в Старому місті.

Огляд вулиць проводять зранку. 31 січня інспектори муніципальної варти фіксують стихійні сміттєзвалища на вулиці Львівській у Луцьку і в прилеглому приватному секторі.

«Часто люди викидають сміття у пакетах звечора, а зранку, коли приходимо на чергування - розірвані собаками», – каже Олександр Матрунчик.

Лучанам, біля чиїх будинків виявили сміття у пакетах, інспектори видають припис і просять до 10 лютого встановити спеціальні контейнери.

Сміття, яке люди лишають на узбіччях приватного сектору щоранку збирають працівники комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс». Вантажник Адам Калчук каже: спеціальних сміттєвих контейнерів майже ні в кого на Львівській немає.

«От так ідуть люди біля церкви, сміття валяється, а ми мусимо прибирати і далі їдемо. Людям розказуєш, а вони сваряться, матюкаються, кажуть, що то ваша робота», – говорить вантажник.

Суспільне запитало у жителі вулиці Львівської, чому не користуються сміттєвими контейнерами і чи збираються їх купувати.