На Волині до чотирьох з лишком років тюрми засудили експедитора-вантажника благодійної організації та двірника приватної фірми, які хотіли продати наркотики військовому.

Такий вирок виніс Володимир-Волинський міський суд 21-го грудня 2022 року, про це пише «Сила правди»

12 квітня 2022 року з допомогою мобільного додатку «Telegram» експедитор-вантажник Володимир-Волинського районного благодійного фонду «Доля» Олександр Левицький домовився із одним із військовослужбовців військової частини Володимира, що продасть тому наркотики. Невдовзі той переказав на банківську картку продавця 300 гривень. Того ж дня дилер-експедитор придбав в одному із телеграм-каналів за 900 гривень пів грама так званих солей PvP. Закладку залишили за чотири кілометри від Володимира – поблизу села Шистів. Чоловік з’їздив туди власним автомобілем.

Привізши наркотики до Володимира, у себе вдома засуджений відокремив від партії дві дози порошку: по 0,07 та 0,09 грама. Решту залишив в помешканні, як сам зізнався, для власного вживання.

Згодом чоловік неподалік педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського зутрівся із товаришем Максимом Артєм’євим, який працює двірником, і передав йому дві розфасовані дози. Одну – безоплатно, як винагороду за доставку, іншу той мав передати військовослужбовцю.

Максим дочекався ще одного товариша на авто, якого попросив просто підвезти до військової частини. Про наркотики водій «Таврії» не знав, – йдеться в тексті вироку.

Посередника-двірника затримали співробітники Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та Національної поліції України безпосередньо біля війської частини під час передачі наркотиків.

Згодом обшук провели і в організатора оборудки, де крім 0,34 грама PvP, знайшли й засіб для вживання – електричну лампочку. А ще вилучили телефони.

Свою провину у вчиненні кримінального правопорушення обоє чоловіків визнали повністю. Олександру Левицькому суд присудив чотири роки та шість місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, а його напарнику Максиму Артєм’єву – чотири роки та три місяці позбавлення волі, також з конфіскацією майна. Також з обох мають стягнути 2,5 тисячі гривень витрат за проведення експертиз.

Вирок ще не набув законної сили і може бути оскаржений.