Поліція підозрює, що під час реконструкції школи села Піща Шацької громади Волині відбулося розкрадання бюджетних коштів у великих розмірах. Суд надав поліціянтам дозвіл на огляд школи з метою перевірки на відповідність проєктно-кошторисній документації, актам виконаних будівельних робіт. 

Про це стало відомо з опублікованого судового рішення, пише «Район.Шацьк».

Слідча національної поліції звернулася до Луцького міськрайонного суду з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду приміщень загальноосвітньої школи села Піща з метою перевірки на відповідність проєктно-кошторисній документації, ДБН та інших стандартів у сфері будівництва, актам виконаних будівельних робіт, а також відібрання зразків будівельних матеріалів для проведення відповідних досліджень.

Як виявилося із судового рішення, проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні, під час якого встановили, що службові особи ТОВ «Луцьккомунбуд» під час виконання договору щодо реконструкції школи села Піща, зловживаючи своїм службовим становищем шляхом завищення вартості робіт та використання неякісних будівельних матеріалів, привласнили бюджетні кошти. Відбувалося це в період 2018-2020 років за попередньою змовою зі службовими особами департаменту інфраструктури Волинської ОДА.

Слідчі встановили, що вказані будівельні роботи проводилися із грубими порушеннями Державних будівельних норм України, а також на об`єктах виконано роботи із будівельних матеріалів, що не відповідають вимогам ДСТУ, не мають будь-яких сертифікатів відповідності та різняться із матеріалами, що вказані в актах виконаних робіт, що призвело до розтрати бюджетних коштів у великих розмірах.

У зв`язку з цим виникла необхідність у проведенні саме огляду, а не тимчасового доступу до речей та документів, оскільки необхідно оглянути самі приміщення загальноосвітньої школи з метою перевірки на відповідність проєктно-кошторисній документації, актам виконаних будівельних робіт.