Лучанка Аліна Сичук в рамках свого проекту для малої академії наук розробляє робота-аватара для допомоги саперам при розмінуванні.  

Про своє захоплення технологіями, проекти, над якими працювала і працює, як прийшла ідея створити робота для саперів, коли розпочалась робота над ним, на якому етапі зараз ця розробка та коли її зможуть передати в безпосередню роботу, розповіла в прямому етері ГІТу вихованка Волинської малої академії наук, учениця Луцького ліцею №14 Аліна Сичук.

«Мені хотілось створити власний винахід і ми разом з викладачем хотіли і допомогти нашим саперам і я хотіла себе реалізувати себе. Почали роботу над роботом наприкінці минулого літа і працюємо дотепер. Суть полягає в тому, що людина повинна одягнути на свою руку систему керування і вона може віддалено керувати роботом. На руці розташовується система керування, вона дає імпульси роботу і він виконує усі дії, які робить рука людини. Робот виконує дії зараз на невеличкій відстані(5 метрів), але ми плануємо зробити відстань близько 50-ти метрів, адже це робот-розміновувач і має бути безпечна відстань для цього. » , - розповіла дівчина.

Чи тестують цього робота саме розміновувати територію та де беруть матеріали для робота та системи керування, від чого та як працює робот, дізнавайтеся у ВІДЕО :