У Луцьку діятиме робоча група з оцінювання корупційних ризиків у міській раді.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив журналіст Юрій Горбач

Групу створили в рамках реалізації пілотного проєкту з оцінки стану антикорупційної системи територіальних громад. Вчора, 18 жовтня, відбулося перше засідання.

Група має виявити, дослідити можливі корупційні ризики, які є в роботі всіх структурних підрозділів міської ради, напрацювати заходи для їх зменшення або унеможливлення.

Фактично результатом діяльності робочої групи має стати проєкт антикорупційної програми Луцької міської ради, який буде винесений на сесію.

"Задача не з простих, адже Луцьк буде одним з першопрохідців серед територіальних громад із розробкою такого документа. Крім того, міськрада це 600-700 людей, у кожного з яких різні задачі і функції. І осягнути це все за короткий період буде складно. Тим не менше, будемо намагатися, щоб документ вийшов максимально корисним і робочим. В будь якому разі, він буде динамічним і його можна буде допрацьовувати і оновлювати.

Крім мене в робочій групі із представників громадськості ще Дмитро Климук та Ірина Гайдучик. І ви нам дуже допоможете, якщо розкажете про будь-які корупційні прояви у роботі міськради, з якими стикалися особисто. Повідомити можна на [email protected] або прямо тут в особисті повідомлення", - йдеться у дописі.