У неділю, 14 жовтня, у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні відбулися, як святкові так і сумний захід - відкриття Алеї пам'яті. Цьогоріч вперше клятву воїна Сил Спеціальних Операцій прийняли старшокурсники, а новобранці поклялися бути гідними носити почесне звання ліцеїста закладу.

Начальник освітнього закладу полковник Павло Боснюк підписав меморандум про співпрацю з командуванням ССО ЗСУ. Відтепер 120 старшокурсників додатково будуть навчатися у спецпризначенців військової справи. 

Після церемонії складання клятви воїна, командувач ССО ЗСУ генерал-майор Віктор Хоренко вручив кожному ліцеїсту символи спецпідрозділу, а керівникові Павлу Боснюку – прапор ССО.




Також цього дня першокурсники урочисто поклялися бути надійними та вірними товаришами, берегти честь свого ліцею, вірно і самовіддано служити Батьківщині, шанувати і берегти державні символи та національні святині, сумлінно готувати себе до військової служби, до захисту України. Після присяги вихованці ліцею отримали посвідчення ліцеїста.


До болю в серці була пронизана церемонія відкриття Алеї пам’яті на честь 21-го випускника та двох офіцерів закладу, які віддали своє життя, боронячи Україну від російської агресії.

«Герої доти житимуть у наших серцях, доки ми про них пам’ятатимемо», - наголосив у своїй промові Павло Боснюк, а також своїм наказом зобов'язав присвоїти взводам ліцею імена загиблих Героїв та закликав вихованців пам'ятати тих, хто віддав життя за можливість іншим навчатися й жити.


На завершення меморіальних заходів Заслужена артистка України Божена Дар виконала підбірку патріотичних пісень.