До керівника благодійної організації у Нововолинську зателефонував шахрай, який назвався головою Володимирської РДА Юрієм Лобачем та просив допомогти військовим 14-ї окремої механізованої бригади.

Про це виданню «Буг» розповів чоловік на ім'я Тарас, якого намагались обдурити.

«Зателефонував нібито Лобач, вказав моє ім’я та по-батькові та попросив фінансової допомоги для 14-ї бригади на бронежилети та прилади нічного бачення», – сказав Тарас.

Чоловіку здалось підозрілим, що до нього телефонує голова РДА особисто. Розуміючи, що скоріш за все це шахраї, попросив надіслати офіційний документ.

У листі, який надіслав нібито «Лобач», зокрема, вказано:

«...голова районної військової адміністрації Лобач Юрій Володимирович (...)звертається до Вас з наполегливою вимогою здійснити дії щодо прийняття участі у програмі надання благодійної грошової допомоги Збройним Силам України…»

Прочитавши звернення, Тарас впевнився, що це шахраї: написано з помилками, просять гроші з «наполегливою вимогою», а у реквізитах – картка фізичної особи. Тому ніяких коштів він не перераховував.

Номер телефона шахраїв – 093 825 28 98.

20 жовтня на сесії РДА Юрій Лобач підтвердив, що від його імені здійснюють шахрайство. Він запевнив, що він, його заступники, райдержадміністрація не телефонують з метою збору коштів та відповідних листів не надсилає. Закликав людей бути пильним.

Також Юрій Лобач звернувся до поліції, де вже відкрили кримінальне провадження. Тому при отриманні подібних листів та дзвінків – відразу повідомляйте в поліцію.