З 16 по 23 жовтня 2023 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 15 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед них: 9 порушень за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми із забороненим знаряддям лову), 3 – за ч.4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову), 2 – за ч.1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут риби).

Крім цього, складено 1 акт виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з яким вилучено 385 метрів сіток та попереджено збитків на суму 67325,88 грн.

Для прикладу, порушників правил рибальства цього тижня було викрито:

19 жовтня на озері Оріхівське, Самарівської громади Ковельського району. Житель с.Оріхове здійснював вилов водних біоресурсів сіткою з дерев’яного човна. На порушника складено адмінпротокол за ч.4 ст.85 КУпАП та вилучено сітку.

Під час обстеження озера Оріхівське виявлено та вилучено з води 7 рибальських сіток, загальною довжиною 385 м. Складений акт виявлення і вилучення майна, власник якого не встановлений. В природну водойму оз. Оріхівське випущено 3 екз. щуки, 4 екз. карася сріблястого, чим попереджено збитки на суму 67325,88 грн. З сіток звільнено і випущено дику качку.

20 жовтня під час рибоохоронного рейду по Іваничіському ринку було виявлено порушення передбачене ч. 1 ст.88 КУпАП (незаконний збут риби).

Так, житель м.Горохів - гр.Олександр П. здійснював продаж риби (короп та карась сріблястий) загальною вагою 22 кг без дозвільних документів.

На зазначену особу складено адміністративний протокол за ст.88-1 ч.1 КУпАП, справа скерована до Іваничівського міського суду.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства. В іншому випадку на рибних мародерів чекає покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Довідкова інформація: Згідно Правил любительського і спортивного рибальства забороняється добування із моторних суден з включеною силовою установкою, розміщеною на його борту, з використанням більше ніж одного знаряддя добування (вилову) на одного рибалку.