У Луцьку на міський маршрут № 5 замість «Богданів» виїхали автобуси великої пасажиромісткості VDL.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

«Триває процес оновлення рухомого складу громадського транспорту та вдосконалення маршрутної мережі Луцької міської територіальної громади. Особлива увага приділяється залученню на міські маршрути низькопідлогових автобусів, які пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями», - зазначили у міськраді.

Відтак, на міському автобусному маршруті №5 «Вересневе - Окружна» відбувається заміна автобусів типу «Богдан» на комфортабельні автобуси типу VDL великої пасажиромісткості, пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, обладнані системою кондиціювання й обігріву повітря. Відповідають екологічним нормам Євро-5.

«Цей маршрут з'єднує мікрорайон Вересневе з обласним онкологічним диспансером, навчальними закладами Луцьке ВПУ будівництва та архітектури та навчальним корпусом №2 Луцького національного технічного університету на вул.Потебні, проспектом Волі, де також знаходяться освітні та лікувальні заклади, вулицю Рівненську, де розташовані великі підприємства та організації, надає можливість без пересадок доїхати до ТЦ “Епіцентр” мешканцям мікрорайонів Вересневе, Львівської, Потебні, проспекту Волі та частини вул. Рівненської», - йдеться у дописі.

Варто зазначити, щоденно в робочі дні громадським транспортом Луцької міської територіальної громади (тролейбус, автобус) користується більш як 130 тисяч пасажирів.