Навчання з підготовки військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та цивільного населення до злагодженого національного спротиву відбулися на базі навчально-тренувального центру «Тернове Поле». 

Про це повідомили на сторінці Волинської обласної ради.

Тренувальний полігон відвідали заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, очільник ОВА Юрій Погуляйко, Луцький міський голова Ігор Поліщук, начальники райвійськадміністрацій, командири військових підрозділів та формувань, керівники правоохоронних органів, силових структур та інших державних органів області

Командир батальйону оперативного реагування «Луцьк» Роман Бондарук ознайомив присутніх із особовим складом, матеріальним забезпеченням, призначенням та завданнями, які виконує підрозділ. 

Під інструктажем бійців добровольчого формування учасники навчань пройшли вишкіл з тактичної підготовки (опанували базові маніпуляції зі зброєю, патрулювання, реакція на контакт, пересування, комунікація та взаємодія легкої піхоти при штурмі та зачистці позицій умовного ворога), вогневої підготовки, а також з тактичної медицини (порядок евакуації та надання першої домедичної допомоги в «червоній» та «жовтій» зонах, робота за протоколом MARCH, тобто алгоритм дій за пріоритетністю для порятунку життя пораненого). Учасники навчань також ознайомилися з роботою операторів розвідувальних БПЛА та порядком ведення аеророзвідки.  

«На базі тренувально-навчального центру «Тернове поле» є всі умови та можливості для підготовки учасників національного спротиву. В умовах воєнного стану - це надзвичайно актуально, більше того, цього вимагає закон України “Про основи національного спротиву”. І досвід інструкторів та бійців Батальйон оперативного реагування «Луцьк», є неоціненним і вкрай затребуваним в умовах сьогодення», - підкреслив заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

Раніше повідомлялось, що начальник ОВА Юрій Погуляйко вручив пам’ятні нагрудні знаки командира 9-го армійського корпусу добровольцям Луцької громади та інструкторам навчально-тренувального центру «Тернове поле»