До місцевих бюджетів міської, селищних і сільських рад надійшло понад 948 тис. грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Йдеться про заготівлю сировини, серед якої левова частина – ягоди чорниці.

У розрізі територіальних громад цей розподіл, як інформує відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю Камінь-Каширської райдержадміністрації, виглядає таким чином:

  • Маневицька ТГ – 232,3 тис. грн;
  • Камінь-Каширська ТГ – 230,6 тис. грн;
  • Сошичненська ТГ – 221 тис. грн;
  • Любешівська ТГ – 144,5 тис. грн;
  • Прилісненська ТГ – 119,6 тис. грн.

Відповідні цифри озвучила начальниця відділу житлово-комунального господарства та екології Орина Чосік у ході апаратної наради сьогодні, 2 жовтня. Її провела очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.

«Ці дані проміжні. Сезон чорниці завершений, але триває збір іншої ягідної продукції та грибів, – наголосила Орина Петрівна. – Нагадаю, що заготівлю дарів природи для потреб комерційної та виробничої діяльності проводять на підставі спеціального дозволу – лісового квитка, тільки в межах відведених ділянок лісу та виділеного ліміту. З огляду на дію правового режиму воєнного стану, цей процес проходить лише на визначених територіях. Тож, аби отримати додаткові надходження, органи місцевого самоврядування повинні дбати про легальний хід заготівлі».