У Луцьку на базі спорткомплексу обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою стартував фестиваль «Козацька слава». Фестиваль приурочили до Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради. 

Цьогоріч змагання з популяризації козацької слави проводять вдесяте, їх організатором традиційно виступає обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». За словами керівника цієї комунальної установи Олександра Хриплюка, завдання фестивалю – пропаганда здорового способу життя, формування свідомої потреби у заняттях спортом, запровадження сучасних європейських стандартів активного дозвілля, демонстрація витривалості, швидкості та інших фізичних якостей сучасних українських козаків та козачок.

До участі у теперішньому турнірі долучилися сім команд: Волинського 6-го прикордонного загону, бригади авіаторів, ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Академії рекреаційних технологій і права, Луцького педколеджу, ВНУ та ЛНТУ.

У командних та особистих заліках учасники змагатимуться у загальній фізичній підготовці, козацьких естафетах, перетягуванні линви, поводженні зі зброєю, дартсі та у виді «Універсальний спортсмен». На переможців чекають кубки і подарунки.