На Волині судили керівника київського підприємства ТОВ «КПК-ІНВЕСТ», який придбав підроблені документи та намагався перетнути державний кордон. Його оштрафували на 68 тисяч гривень.

Відповідний вирок ухвалив Любомльський районний суд, - пише ІА Волинські новини.

У матеріалах справи йдеться, що у липні минулого року керівник ТОВ «КПК-ІНВЕСТ» Сергій П. через Telegram замовив у невстановленої особи виготовлення підроблених документів на своє ім’я, які дозволили б йому виїхати за кордон.

Невдовзі під час особистої зустрічі у Києві Сергій П. отримав підроблене тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного та псевдодовідку військово-лікарської комісії, у яких було вказано, що він непридатний до військової служби. За «документи» ухилянт заплатив п’ять тисяч гривень.

А вже 11 липня цього року Сергій П. використав липові документи під час спроби перетину кордону через пункт пропуску «Ягодин». Однак прикордонники зрозуміли, що документи несправжні.

У суд обвинувальний акт надійшов з укладеною між Сергієм П. та прокурором угодою про визнання винуватості. Керівника підприємства визнали винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України, та оштрафували на 68 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ