У Ковельському районі священник УПЦ МП привласнив парафіяльну хату.

Про це написала на своїй сторінці у фейсбуці Ольга Бойко.

Як зазначила волинянка у коментарі виданню ВСН, це трапилося у селі Скулин Колодяжненської громади.

Церква Святого Апостола Іоана Богослова у селі Скулин перейшла з Московського Патріархату УПЦ до Православної церкви України ще у червні 2022 року. Тоді перехід храму до Православної церкви України підтримали понад чотириста людей. Не хотіли покидати лоно Московського патріархату близько 20 людей. Настоятель отець Федір – разом з ними. Виявилося, священник і досі живе у церковній хаті. До того, прихильники УПЦ МП навіть повісили на неї хрест.

«Це якийсь парадокс...В одну мить кацапи вбивають пів села людей. Мирних людей! З кожної хати не стало однієї, а подекуди по п'ять чоловік, a декілька наших односельчан, ніби з пеленою на очах вішають Хрест на хатину, яка належить релігійній громаді нашого Храму. Хатина будувалась у свій час для священника, який обслуговує парафію, але з часом піп привласнив її. Хоча не має на те юридичного права», - йдеться у дописі.

За словами Ольги Бойко, священник навіть тримав у цій хаті свійську птицю. Про це селяни дізналися, коли на початку повномасштабного вторгнення у цей будинок хотіли поселити переселенців, проте цього не вдалося зробити. Подейкують, саме через священника.

«Побудувавши свій власний дім, ні для кого не буде новиною, бо усі це знають, зробив з хати господарський двір, де навіть у хаті тримав живність. І коли почалась війна у ту хатину пробували поселити переселенців. Та побачивши стан хати всередині дівчата були в шоці, бо на підлозі був послід від свійської птиці. І навіть у такий будинок були згодні поселитись бідні біженці, які тікали від війни... Але диво... нічого не сказавши волонтерці, яка їх поселила і домовились зранку, що вона принесе їм усе необхідне і допоможе, вони зникли. Так просто зникли! Уже тоді між собою люди переговорювались, що це московський піп їх настрахав», - обурюється жінка.

«А зараз хрест? Святе з святих вони вішають на хату. Як можна прикриватись святістю, а самим сипати прокльони...Квіти посадили, на вікнах рулонні штори, в середині почали «ремонт»... ну як ремонт - розбирають перестінки... будують, як вони кажуть «церковну»... Яку? Кацапську? Невже не зрозуміло, що голосували про перехід до ПЦУ не тому, щоб змінити священника, а тому, щоб цієї москви у нашому упівському селі і близько не було!!! Які квіти ви садите? Та той піп так занедбав будинок і вбрався туди, як «коза-дереза», що тепер потрібно, щоб його добряче вщипнув рак. І ще ця секта сьогодні не має жодного документа, який підтверджує, що вони є якоюсь релігійною громадою і що вони мають якісь права. У нас що перестали діяти закони? Що за самоправство?», - зазначила жінка.

Як розповідає Ольга Бойко, священник ще раніше хотів приватизувати цей будинок.

«Наші уже частина покійних односельчан не дали дозволу і навіть зібрали підписи «проти» і принесли у сільську раду на сесію і виступили проти. І тоді будинок піп не отримав, хоч він тоді і навіть парафію обслуговував. На фото будинок у час, коли відбувався перехід до ПЦУ. Знищений і тільки місцями щось зеленіє, бо усе інше витоптали страуси. А зайти до хати усім було і зараз зась...бо ж піп сидить. І за чий рахунок «банкет-ремонт»? За пенсії десяти баб і п'яти працюючих на державних зарплатах? Чи є спонсори з гори??? Які утримують і маніпулюють...щоб їх зустріли з плакатами прихильники руської церкви... Схаменіться і йдіть до храму на молитву, а не до попа», - додала волинянка.