За виручені на аукціоні кошти від продажу ляльки «Барбі» української фехтувальниці Ольги Харлан 14 бійців пройшли реабілітацію, а трьох прооперували.

Про це у середу, 1 листопада, пише сайт Tribuna.com.

Журналісти нагадують, що в кінці серпня Ольга Харлан продала на аукціоні унікальну ляльку Барбі, яку три роки тому компанія-виробник Mattel створила в єдиному екземплярі за прототипом Ольги ексклюзивно для неї.

Найвищою ставкою за лот стали 10400 доларів від покупця з Італії. Кошти від продажу ляльки пішли для клініки BODRO clinic у Нововолинську на реабілітацію українських військових, які постраждали у результаті війни.

Як повідомили у самій клініці, за кошти від продажу ляльки вдалось провести повний курс реабілітації 14 бійцям і трьох прооперувати.

Як повідомлялося, наприкінці липня багаторазову й олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан дискваліфікували з Чемпіонату світу за відмову потиснути руку своїй суперниці-росіянці Анні Смирновій. 28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. Пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.