Волинянин Андросюк Геннадій Миколайович загинув 10 грудня 2022 в місті Лиман, Донецької області. Причина смерті - гостре отруєння оксидом вуглецю та дія інших газів та випарів.

Народився в с. Якушів там же здобув середню освіту. Отримав технологічну освіту в Володимир-Волинському педагогічному коледжі ім. А. Ю. Кримського. Потім вступив до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Незважаючи на те що він був досить молодим, працював багато, не боявся змінювати сферу діяльності, йдеться на сторінці "Янголи на щиті. Ратне" в інстаграмі. 

Склав присягу на вірність українському народові з 18 жовтня 2021 року. Служив у складі національної гвардії України військова частина 3005, водій 3 відділення патрульного взводу на автомобілях патрульного батальйону у званні солдат.

«Коли я запитувала про позивний, то сміхом відповідав: "Який може бути позивний в людини з ім'ям Гєна?"…Всі знали Гену доброзичливим та життєрадісним, надійним другом, був душею будь-якої компанії. Він був з тих людей, хто брав від життя все, завжди казав "Нада жИть жИзнь"! Всі наші розмови можна розібрати на цитати, шкода що це я зрозуміла вже коли його не стало. Для тих людей, хто знав Гену при житті нічого розказувати не потрібно, а ті хто не були знайомі - багато втратили! Вічна пам’ять тобі Наш Герою!» - згадують про захисника. 

Похований Герой на кладовищі в с. Якушів.

З вірою в краще чекали свого героя батьки, брат та дві сестри, але війна безповоротно відібрала найдорожчу людину.