Багато ченців Києво-Печерської лаври готові перейти з УПЦ МП в ПЦУ, однак не роблять цього через погрози скандального намісника Павла Лебедя. Паша «Мерседес» п’ять років свого життя провів у селі Низкиничі Нововолинської громади на Волині.

Про це розповів тимчасово виконуючий обов’язки намісника лаври архімандрит ПЦУ Авраамій в інтерв’ю Gazeta.ua, пише ВСН з посиланням на Релігійна правда

За його словами, за монахами ведуть посилений контроль, адже перехід похитне довіру до московського патріархату.

Він розповів, що Павло Лебідь їх викликав до себе у Вороньків на розмову.

«Навіть коли я знаходжусь в юрисдикції ПЦУ у статусі виконуючого обовʼязки намісника, а мені досі приходять погрози від Павла Лебедя, то уявіть собі, що відбувається з монахами. Знаємо, що він їх викликав до себе у Вороньків (село на Київщині, де знаходиться маєток Павла Лебідя. – Gazeta.ua) на розмову, і тільки можемо здогадуватися, що то за розмови. Коли люди питають, чому немає переходів, то треба зрозуміти тих ченців. Але кожен повинен робити вибір, і якщо людина – свідомий українець, то має бути на боці добра й держави», – розповів Авраамій.

На погрози від колишнього намісника Авраамій не відповідає.

За його словами, у лаврі формується проукраїнська братія, а до чернечої громади ПЦУ долучилися 12 ченців. Служіння проводять українською.