У Луцьку стартував чемпіонат України з волейболу, який триватиме три дні.

Про це повідомили на сторінці Волинської обласної ради.

У Першій лізі 33-го чемпіонату України з волейболу серед жінок бере участь команда ОДЮСШ-Університет, яка змагатиметься із двома суперниками – командою «Енергетик» з Нетішина та «Полісянкою» з Житомира. На урочисте відкриття турніру завітав заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

«Це неабияке досягнення, що наша волинська команда стала учасницею чемпіонату України. Кожна із дівчат максимально тренувалася для цього, відпрацьовувала подачі і захист, - каже Григорій Пустовіт. – Звісно, що ми будемо вболівати за тих волейболісток, які представляють Волинь, і щиро віримо в їхню перемогу».

За словами керівника ОДЮСШ Дмитра Піддубного, І ліга чемпіонату відбуватиметься у кілька турів. Так, 1-й тур змагань приймає Луцьк, другий відбудеться в Стрию на Львівщині і третій – знову повернеться на Волинь.

«Ми відновлюємо нашу спортивну команду з волейболу. Раніше луцька команда грала в супер-лізі, нині цієї команди немає. Тож ми хочемо відновити спортивні традиції створивши нову команду і заявити про себе на всеукраїнському рівні», - наголосив Дмитро Піддубний.