В українців цікава самобутня історія та традції. Тому в цей час важливо боротися та відстоювати своє українське та не мовчати про проблеми, які виникають щодня. 

Про ситуацію з чоловіком та про те, що потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій в ситуації, яка складається в Україні,  особливо дітям розповіла в
прямому етері ГІТу письменниця Дара Корній.
«У мене чоловік зараз воює в 128 бригаді. І коли почала поширюватися інформація про те, що військові 128 бригади загинули на врученні нагород на Закарпатті, я терпляче чекала повідомлення, тому що я розумію, що можна божеволіти від горя не знаючи правди, але це не допоможе, потрібно перевіряти інформацію. Найжахливіше, що можуть постраждати невинні. Син мені якось сказав, коли служив під Києвом: «Мам, якби я загинув, вам би відразу сказали. Тобто коли не телефонують, коли нема зв’язку значить все добре, коли буде можливість, я сам напишу повідомлення, що все добре». Найперше не треба вестися на інфовкиди та не їсти своїх, - розповіла пані Корній.
Пані Дара переконана, щоь українці не терпіли, українці не тільки ридають, а українці дають ворогу по зубах, який хоче підкорити та забрати наше рідне. Не можна зосереджуватися щодня на позитивному, якщо кожного дня ховаємо хлопців, цвіт нації – це не високопарні слова це правда, бо гинуть справжні чоловіки, бійці, а вони потрібні нам тут, в тилу. Тому замовчувати не можна про проблеми, про це потрібно говорити, особливо з дітьми.
«Дуже важливо не бути байдужим. Чекати не треба, треба жити тут і тепер та контролювати владу. Так, у нас військовий час, ми це розуміємо, наші хлопці, чоловіки, сини воюють, то чому я маю чекати, скласти руки поки вони повернуться? Ні, чекати не можна і не треба. Ми працюємо в тилу за себе і за них. Війна сьогодні не закінчиться і росія нікуди не дінеться і вона буде далі озброюватись, тому потрібно бути готовими. У нас нема виходу, якщо ми хочемо залишатися українцями, ми приречені оборонятися, але до цього треба бути готовим – це виховання, це робиться зі школи!», - наголосила письменниця
Довідка:
Дара Корній (Мирослава Іванівна Замойська – справжнє ім’я) – сучасна українська письменниця, яка народилася 20 вересня 1970 року у Волинській області. Лауреатка третьої премії «Коронації слова» за роман «Гонихмарник». Лауреатка премії Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки за книги «Чарівні істоти українського міфу» у 2021 році. Людина, що розвиває українську міфологію.

Деталі дивіться у відео: