Двоє військових із села Велимче Ковельського району Волині Іван Півень та Вадим Калінчик отримали почесні нагрудні знаки за розбудову й розвиток ЗСУ

Про це повідомила голова Велимченської територіальної громади Анастасія Павлович.

21-річні бійці – однокласники, які захищають Україну на передовій.

Вадим Калінчик – офіцер ЗСУ. У зв’язку із повномасштабним вторгненням росії достроково закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Наприкінці жовтня Вадим отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Срібний хрест». Цю нагороду отримують особи офіцерського складу за особистий внесок у справу розбудови та розвитку Збройних Сил України, успішне виконання бойових завдань, високі показники у бойовій підготовці.  

Іван Півень у грудні 2021 року повернувся зі строкової служби. А з перших днів повномасштабного вторгнення не зміг бути осторонь й став до лав добровольців, щоб дати відсіч ворогу. У вересні цього року боєць отримав, відзнаку Міністерства оборони України «Знак пошани». Цим знаком нагороджують військовослужбовців за значний особистий внесок у справу розбудови, розвитку та забезпечення життєдіяльності ЗСУ.