У селі Любитів Колодяжненській громаді, що на Волині, поховали 22-річного Героя Андрія Мельничука.

Герой загинув 15 жовтня 2023 року на війні з російськими окупантами і певний час вважався зниклим безвісти, повідомили у Колодяжненській громаді.

Перед тим у юнака було звичне життя, як і у багатьох його однолітків: робота, рідні, друзі… Потім – кількамісячна служба у зоні бойових дій, адже захищати державу він пішов за покликом серця. Прийшов у військкомат як доброволець і у липні цього року Андрія призвали. Служив старшим сапером-гранатометником інженерно-саперного відділення, поліг на Бахмутському напрямку.

Сьогодні громада навколішки зустрічала Героя, встеляючи його останній земний шлях живими квітами. Попрощатися із Андрієм Мельничуком прийшло багато люду - рідні, друзі, односельчани, представники місцевої влади, духовенство, військові і просто небайдужі громадяни. У хлопця залишилася матір, батько, молодша сестра. Своєї сім’ї створити не судилося… Щирі співчуття родині висловив сільський голова Віталій Кашик.

- Багато поколінь наших нащадків пам’ятатимуть і згадуватимуть про той подвиг, який вчинив Андрій, а також щоденно звершують тисячі інших військових. І найголовніше, аби ця найвища ціна, якою ми розплачуємося за свою державність, незалежність та волю, не була даремною. Ми маємо бути гідними їхнього подвигу! Слава Андрію, усім українським Героям слава! – мовив сільський голова.

Захисника відспівали у Свято-Покровській церкві ПЦУ, а потому відбувся чин похорону на місцевому кладовищі з усіма релігійними та військовими почестями.

Світла і вічна пам'ять нашому захиснику! Царство небесне!