Луцьку дитячу залізницю прийняли в міську комунальну власність, її почнуть приводити до ладу навесні наступного року

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Відомо, що дитяча залізниця раніше належала Львівській дирекції філії "Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд" АТ "Українська залізниця", тому роботи з благоустрою розпочати не могли.

Директор міського департаменту економічної політики Борис Смаль розповів, що початкова вартість комплексу об’єктів залізниці, що на вулиці Шопена, 14a, оцінена в понад 3,2 мільйона гривень. Наразі майно оцінюють в 149 тисяч гривень.

"Плануємо здійснювати позашкільну профорієнтаційну діяльність для дітей громади, належним чином утримувати та поліпшувати благоустрій території залізниці, а також зберегти приміщення головної станції "Росинка". Також є вже й пропозиції від підприємців, які хочуть на цій території розміщувати тимчасові торговельні споруди. Ми над цим працюємо", – додав посадовець.

Роботи планують розпочати весною 2024 року. Щоправда, скільки коштуватиме відновлення дитячої залізниці ще не знають, адже для цього треба робити грошову оцінку й розробляти проєктно-кошторисну документацію.