Ковельський суд виніс вирок священику, який зв’язав малолітню дівчину і погрожував їй зброєю. Свій вчинок Анатолій Лукащук пояснив тим, що школярка рвала черешні з території храму, а його це розізлило. Однак, у суді він заявив про розкаяння, а також відшкодував батькам дитини збитки. Суд взяв це до уваги та призначив йому рік іспитового терміну.

Як йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, інцидент стався ввечері 8 червня. Священик Анатолій Лукащук, перебуваючи на території храму Святої Анни римо-католицької церкви, що на вулиці Вербицького 1А, помітив дівчину, яка рвала черешні з дерева на території храму. Точний вік школярки не вказаний, але відомо, що їй ще не виповнилося 14 років.


Священик схопив дівчину за руки і її потягнув до гаража. Там обмотав скотчем – в тому числі, замотав обличчя, через що їй було важко дихати. Далі він прив’язав дівчину до металевої труби і почав погрожувати їй фізичною розправою, продемонструвавши гвинтівку. Так він тримав її близько 15 хвилин, після чого зняв скотч і дозволив піти.


На судовому засіданні, яке відбулося 18 грудня, священик повністю визнав провину.


«Пояснює свої дії надмірною і погано контрольованою злістю щодо вчинку потерпілої, бажанням її налякати і провчити. Засуджує свій вчинок і намагається загладити його наслідки. Відшкодував шкоду потерпілій, вибачився перед її батьками», – наводять у вироку пояснення священика.


Головне фото Гречка.