За прокурорського втручання на Волині у власність держави повернуто земельну ділянку лісового фонду вартістю понад 41 мільйон гривень.

Про це повідомляють на сторінці Волинської обласної прокуратури у фейсбуці. 

Прокурори Волинської обласної прокуратури у судах усіх інстанцій відстояли свою позицію щодо витребування у власність держави із незаконного володіння Смідинської сільської ради Ковельського району земельної ділянки площею 13 га та вартістю понад 41 мільйон гривень.

Наразі остаточно доведено незаконність наказів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, на підставі яких земельна ділянка лісового фонду, яка перебувала в користуванні державного лісогосподарського підприємства та на якій росли дерева віком від 20 до 60 років, була безпідставно віднесена до земель сільськогосподарського призначення і в подальшому всупереч вимог закону передана в комунальну власність.

Нагадаємо, Господарський суд Волинської області повністю задоволив позовні вимоги прокуратури щодо повернення земельної ділянки державі, згодом рішення набрало законної сили за результатами апеляційного перегляду.

Нині ж Верховний Суд відмовив у відкритті провадження за касаційною скаргою сільської ради.

Відтак за прокурорського втручання ділянку повернуто у власність держави в особі Волинської обласної державної адміністрації.