Ще 27-го листопада 2020 року працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області провели перевірку ТОВ «Емаратон».

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області на своїй сторінці у фейсбуці.

Під час заходу інспекторам не надали ані декларацію про відповідність вимогам Технічного регламенту, ані паспорт якості на дизельне паливо та автомобільний бензин;, ані товарно-транспортну документацію на паливо.

На підстави цих порушень інспектори склали акт та прийняли рішення про вжиття обмежувальних заходів у вигляді заборони надання продукції на ринок, шляхом усунення формальної невідповідності.

У встановлений термін суб’єкт господарювання рішення не виконав.

Разом з тим, уповноважені особи ТОВ «Емаратон» надали лист, в якому зазначалося, що господарську діяльність по реалізації пального підприємство не здійснює.

Інспекція направила запит до ГУ ДПС у Волинський області щодо підтвердження роздрібної торгівлі пальним на АЗС. В ГУ ДПС у Волинський області цю інформацію підтвердили.

Спеціалісти склали протокол та винесли постанови на загальну суму 204 тисячі гривень.

Підприємство у добровільному порядку штраф не сплатило, тому Держекоінспекція Волині звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою.

Рішенням суду – позов задоволено.

Не погодившись з вказаним рішенням суб’єкт господарювання подав апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду щодо скасування та ухвали нового рішення про відмову у задоволенні позову. 

Суд постановив – апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Емаратон» залишити без задоволення.