На Волині священник хотів взяти на поруки чоловіка, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої дівчини. Однак підозрюваному продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, - пише ІА Волинські новини.

З матеріалів справи відомо, що уродженця села Мельниця Ковельського району обвинувачують у злочині, передбаченому ч.3 ст. 152 КК України (зґвалтування неповнолітньої особи). Строк його тримання під вартою закінчувався 2 лютого 2023 року. Підозрюваний раніше не мав судимостей, на утриманні у нього перебуває троє малолітніх дітей.

Прокурор заявив про продовження строку тримання обвинуваченого під вартою та просив продовжити запобіжний захід на 60 днів.

Своєю чергою, захисник підозрюваного подав суду клопотання про зміну запобіжного заходу на особисту поруку священника та слюсаря-електрика, а в задоволенні клопотання прокурора просив відмовити. Обвинувачений підтримав клопотання свого захисника.

Один з чоловіків, який був готовий взяти на поруки ймовірного ґвалтівника, розповів, що служить у церкві, проживає там же. Його дохід складає орієнтовно 10 тисяч гривень щомісячно. Священник зазначив, що йому відомо, в якому кримінальному правопорушенні обвинувачують підозрюваного.

Ще один поручитель працює слюсарем-електриком в ЗАТ «РівнеЕнергоАльянс», його дохід складає приблизно 8 тисяч гривень на місяць.

Відзначимо, що представниця потерпілої в судове засідання не з`явилася, подавши заяву про розгляд справи за її відсутності.

Суд прийшов до висновку, що доводи поручителів не переконливі, оскільки вони не надали документів, які характеризують їхню особу. До того ж, їхній дохід не може забезпечити виконання грошового стягнення у разі невиконання поручителем взятих на себе зобов`язань. Адже у такому випадку розмір грошового стягнення складає від двадцяти до п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (від 53680 грн до 134200 грн.)

У підсумку, суд задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії запобіжного заходу для підозрюваного у виді тримання під вартою в ДУ «Луцький слідчий ізолятор» на 60 діб, до 31 березня.