Раз на тиждень громада Бубнівського старостинського округу відвантажує бус із допомогою для військовослужбовців.

Про це розповіла Суспільному староста Надія Поліщук.

Щоб зібрати необхідне, долучаються і дорослі, і діти, – говорить учениця Бубнівського ліцею Софія. Дівчина виготовляє окопні свічки. Скручує гофрований картон для бляшанок. Так, каже: робить свій внесок у здобуття перемоги.

В укритті ліцею учні і вчителі плетуть маскувальні сітки. Цього разу виготовили дві. Одинадцятикласник Станіслав Гордій каже: куди саме відвезуть допомогу, яку зібрали, не знають, але на коробках вказують адресу ліцею і пишуть слова підтримки.

Разом з іншими учнями хлопець вантажить домашню консервацію, коробки з крупами і окопними свічками, пакунки із енергетичними наборами. Їх виготовили із сухофруктів, горіхів, бубликів і цукерок.

Ще одним пунктом, де довантажують бус із допомогою для військовослужбовців є адмінприміщення Бубнівського старостинського округу. Тут зібрали пироги, відра з варениками, сухарями, які повезуть захисникам України. Їжу приготували господині з сіл Бубнів, Линів, Коритниця.

Перші передачки у громаді почали збирати 27 лютого 2022 року, у третій день початку повномаштабної війни, — розповіла староста Надія Поліщук.

Надія Поліщук каже: із Бубнівського старостинського округу у лавах Збройних сил України служать орієнтовно пів сотні жителів, це теж спонукає волонтерити. Володимир Козак – один з водіїв, який відвозить зібране у Луцьк. Каже: передають допомогу у благодійний фонд "Старе місто Луцьк", звідки її везуть на передову.