Сьогодні, 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення, у луцьких ЗМІ з’явилась новина про викладачку Луїзу Оляндер. Вона викладає у Волинському національному університеті. Свої лекції, кажуть здобувачі освіти, веде російською мовою.

Про це повідомила ВСН з посиланням на власні джерела.

Студенти відмовляються ходити на пари до викладача, який навчає мовою окупанта. Вони поскаржилися на неї керівництву університету. Декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович відреагувала на звернення. Вона запевнила студентів, що Луїза Оляндер намагається перейти на українську, проте у неї не все виходить.

Коментувати ситуацію Лілія Богданівна навідріз відмовилась.

«Я не даю коментарів і відмовляюсь коментувати цю ситуацію», — сказала деканка.

Наші журналісти намагалися поговорити з пані Оляндер, але викладачка на дзвінки не відповідає.

Довідково. Луїза Костянтинівна Оляндер – народилася 25 грудня 1932 року у м. Хабаровську, Росія. Вищу освіту здобула в Ленінградському педінституті, працювала учителем російської мови та літератури в школах-інтернатах м. Тамбова і Воронежа (Росія). Аспірантуру закінчувала в Орловському педінституті, а кандидатську та докторські дисертації захищала у Москві.

У Волинському національному університеті працює із 1966 року: спершу завкафедрою російської та зарубіжної літератури, а з 2006 року - очолювала певний час кафедру польської філології, наразі - професорка кафедри полоністики і перекладу.