Їх поки що лише 12 одниць. Але цілком ймовірно, що кількість таких світильників можуть збільшити.

У міській раді вважають таке рішення доречним в умовах необхідності ощадливого використання електроенергії. Адже, нагадаємо, з метою зменшення навантажень на енергосистему України у населених пунктах Камінь-Каширської громади перестали вмикати зовнішнє освітлення, - пише гзета Полісся.

Як розповідає керівник управління капітального будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та комунального майна Камінь-Кашрської міської ради Микола Шворак, ліхтарі встановили на пішохідних переходах для безпеки пішоходів.

— Таким чином у темну пору дня ці місця водіям помітні здалеку, а, отже, підвищується безпека всіх учасників дорожнього руху. Певен, в теперішніх умовах світлодіодні (LED) світильники із сонячними батареями для пішохідних переходів є найбільш доцільним і економічним засобом забезпечення необхідної нормованої освітленості на дорожньому полотні. Адже вони не залежать від роботи енергосистеми, — зазначає Микола Іванович.

За словами посадовця, такі лампи можуть суттєво заощаджувати місцевий бюджет і надалі. Попри те, що вартують досить недешево. За перші дві «кращі», як уточнює, заплатили більш ніж по 7 тисяч гривень. Решта ж десять, начебто, будуть дешевшими.