Волинські волонтери плетуть зимові нашоломники для українських військових. Їх використовують для того, щоб в умовах засніженої місцевості, замаскувати шоломи наших військових.

Як довго працюють волонтери і цьому напрямку, з якими труднощами стикаються, які матеріали використовують, чи вистачає їх, чого потребують на даний момент, що ще виготовляють на потреби військових, скільки нашоломників вже вдалось сплести, розповіла в прямому етері ГІТу волонтерка Валентина Шевчук.

«Завжди є потреба в руках, чим більше рук, тим більший і кращий результат.Білі нашоломники можуть підійти всім, тому замовлень є багато. Кікімари треба тільки деяким підрозділам, а зараз ще сніг випав, то актуально. Матеріалу достатньо: викрійки робимо з рибацької сітки , а нав’язуємо на неї білі в’язальні нитки, спочатку я їх купувала на гуманітарках, а зараз багато людей відгукнулися і присилають поштою нитки.», - наголошує волонтерка.

Як все почалося?

«Все почалося з кікімар, потреба була велика. Наша центральна луцька бібліотека плела кікімари і в них були черги, тому в мене виникла ідея, що було б добре аби ще хтось таке робив. Люди допомагали, бо кожен хотів наблизити хоч якось перемогу і допомогти нашим військовим. Людей було багато, тому робота пішла дуже добре і швидко, оскільки кікімари не всім підходять, то хлопці просили накидки на шоломи та автомати.», - розповіла пані Валентина.

Наразі зшили 437 нашоломників.

«Бійці давали зворотній зв’язок, уточнювали, які їм потрібні нашоломники, таким чином ми удосконалюємо вміння.», -каже Валентина Шевчук

Номер телефону 0508700428 – всі, хто має можливість та бажання можуть зконтактувати з пані Валентиною . Нашоломники є різних кольорів, тому актуальні вони завжди.

«Сидіти в будинку культури не потрібно, можна прийти взяти викрійку і робити це вдома, все покажуть. Нічого складного нема навіть чоловіки можуть робити цю добру справу», - додала волонтерка.

Детальніше у відео.