Ковельський міськрайонний суд Волинської області визнав уродженця міста Соледар Донецької області винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 3 лютого.

19 серпня 2022 року чоловікові була вручена повістка для проходження військової служби. Однак він не прибув у визначене місце і відмовився від відправки у складі команди для проходження військової служби у військовій частині.

У судовому засіданні громадянин вину визнав повністю і показав, що отримав повістку, однак раніше був поранений у Соледарі і втратив все нажите майно, тому вирішив не йти в армію. Свідомо знаючи про кримінальну відповідальність, наважився ухилитися від призову і не прибув для проходження військової служби. У скоєному розкаюється, просив призначити умовне покарання.

Обвинувачений як тимчасово переміщена особа має постійне проживання, не одружений, не працює, проживає разом із батьком, має малолітню дитину, але, з його слів, звʼязок з дитиною втратив з середини березня 2022 року, оскільки матір дитини виїхала в невідомому напрямку, не судимий.

У червні минулого року перед направленням повістки військово-лікарською комісією чоловік визнаний придатним до військової служби.

Суд вважає, що в умовах збройної агресії з боку іншої держави, захист Вітчизни набуває особливого значення. А відтак умовне покарання не буде ефективним.

Вироком суду чоловікові призначено 3 роки позбавлення волі.