Найдовша паркова алея, що тягнеться від пішохідного містка з вулиці Лесі Українки через річку Цир до вулиці Шевченка (біля райлікарні), давно потребує оновлення.

Її було викладено з бетонних плит ще на початку дев’яностих років минулого століття, коли першим представником президента України в районі працював світлої пам’яті Роман Шпарик. Тож цю доріжку так неофіційно і називали — алея Романа Шпарика, пише Полісся.

Непоправного руйнування зазнала алея у 1997 році, коли у червні районом пронісся небувалої сили буревій. Тоді стихія майже вщент повалила, поламала в парку всі дерева. Важка техніка, яку було задіяно для вивезення деревини, пошкодила, зруйнувала багато бетонних плит, які під дією природних чинників покришилися, розсипалися, а отже потребують заміни чи повного демонтажу.

Ось так до них і не доходили руки усіх міських чиновників, які працювали на керівних посадах у міськраді впродовж останніх 25 років. Але, схоже, як мовиться, з приходом весни нарешті крига скресне. Управління капітального будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та комунального майна Камінь-Каширської міської ради днями оголосило торги на виконання робіт із демонтажу старої основи алеї, що сягає 670 метрів, та влаштування нової. На це передбачається спрямувати до двох з половиною мільйонів гривень.

Замість старого полотна на алеї передбачено покриття з фігурних елементів мощення, влаштування тактильних смуг, встановлення нових лавок і смітників. Для організації порядку руху транспорту через паркову зону до вулиці Коніщука планують встановити відповідні дорожні знаки.

Тендерні пропозиції від учасників торгів прийматимуть до 13 березня. Ремонт планують закінчити до 31 грудня 2024 року.