На Волні мала академія наук започатковує меморіальний дослідницько-пошуковий проект «Небесний легіон Волині», щоб увіковічнити пам'ять загиблих Героїв у війні.

Про суть проекту та хто може долучатися розповіла в прямому етері ГІТу директорка Волинської обласної МАН України Тетяна Михайлюк.

«Мета проєкту: збір даних захисників, які загинули у російсько-українській війні задля збереження та увіковічення їхньої пам’яті. Участь в проєкті ми передбачаємо братимуть учні шкіл. Це досить важливо та знаково, що саме діти мають зробити цей проект. На нашу думку, завдання нашого покоління виграти цю війну, а завдання наших дітей зробити так, щоб ця війна більше ніколи не повторилася, щоб вони могли побудувати високотехнологічну, розвинену, технологічну країну. І підняття патріотизму можливе через усвідомлення, якою ціною виборена перемога. Ми передбачаємо, що це не будуть статистичні дані про захисників – це будуть спогади вчителів, рідних, сусідів зібрані всі в одну велику потужну базу, якою зможуть користуватися учні, вчителі, а також вона буде в доступі для громадськості, щоб кожен міг ознайомитися з історіями захисників, які віддали своє життя за наше майбутнє.», - розповіла директорка МАН на Волині.
«Ми будемо збирати всі історії, хто воював за нашу незалежність починаючи з 2014 року, всі історії їхнього життя ми будемо збирати та узагальнювати. В МАН вже є практика така, три роки поспіль ми проводимо конференції: хто пише про сім’ї, історії сіл, визначні постатті. Три роки назад, ми започаткували рубрику «Герої сьогодення», де діти описують воїнів, героїв, які загинули. Ми бачимо, що діти можуть зробити це цікаво, якісно і це дуже важливо для патріотичного виховання нашої молоді.

Ми зацікавлені, щоб вся область долучилася до проекту, щоб ні одне ім’я не було забуте.», - наголосила жінка.

Всі діти можуть долучатися, їх керуватимуть вчителі.

Деталі про проєкт дізнавайтеся у відео.