Вчора з'явилась інформація від Нацполіції, що житель села Доросині Яворський Олександр Петрович, 24.09.1985 р.н. викрав автомат у поліцейських і з ним переховується.

Через цю подію на блокпостах Луцька обшукували чоловіків, перевіряли документи.

Про подробиці цієї справи, відомі даний момент, чи знайшли вже зловмисника, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

«Станом на зараз, 13 годину, можу повідомити, що пошуки цього зловмисника ще тривають. Звичайно певні напрацювання є, але я їх розголошувати поки не можу. Також відомо, що знайдено зброю, яку він викрав у працівника правоохоронного органу. Ця зброя знайдена на одному з місць, де перебував раніше цей чоловік. Знайшли її поліцейські в ході проведених пошукових оперативних заходів», — повідомила Бузулук.

З її слів поки не встановлено чи використовував зловмисник зброю, її буде передано на експертизу, після чого буде дана така оцінка.

Про місце, де сховав зброю зловмисник сам повідомив, подзвонивши до поліції.

Також Ольга зазначила, що судимостей цей чоловік не мав, але адміністративні правопорушення за ним відзначені:

«На виклики раніше виїжджали: про домашнє насильство, дебоширство. Також в нього є брат, який перебуває на службі в підрозділах збройних сил».

Вона нагадала, що фотографія розміщена на офіційному сайті поліції та описала:

«Звичайний 37-річний чоловік міцної тілобудови»

Речниця зазначила, що якщо є дійсно важлива інформація, яка допоможе у затриманні цієї людини, повідомляти до поліції.

Підсумовуючи Бузулук розповіла, яке покарання попередньо очікує на зловмисника:

«Кримінальне провадження відкрите вчора за ч.1 ст.262 КК України "Умисне викрадення, привласнення зброї". За це йому загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років, але, я думаю, що через те, що він переховується, то йому будуть інкриміновані швидше за все ще якісь статті КК — це вже буде прерогатива слідства і обов'язково про це повідомимо додатково».

 План перехоплення наразі в області не діє, але громадян просять з розумінням ставитись до роботи військових та поліції на блокпостах та не розповсюджувати чуток та фейків.