Сьогодні Волинським апеляційним судом було прийняте рішення, яким у задоволенні апеляційної скарги Телерадіокомпанії «АВЕРС» було відмовлено, а рішення у справі винесене судом першої інстанції залишено без змін.

Про це повідомила на сторінці адвокатка  Яна Кінах Чуріна.

«Так, судом було констатовано, що журналісти телерадіокомпанії розповсюдили недостовірну інформацію, що не відповідає дійсності. Задоволивши позов частково, суд визнав недостовірною і такою, що завдає шкоди честі, гідності та діловій репутації Смолка Михайла Михайловича, що міститься в ряді публікацій та зобов’язав протягом наступних 10 днів спростувати таку інформацію в той самий спосіб, в який вона була поширена.», - йдеться у повідомленні.

Крім того, суди дійшли думки, що слід стягнути із Телерадіокомпанії «АВЕРС» понесені позивачем судові витрати зі сплати судового збору, витрати на проведення експертизи в сумі 35 400,00 грн., витрати зі сплати правничої допомоги в сумі 10 000,00 грн., а також стягнути моральну шкоду в розмірі 45 000,00 грн.

«Вважаю таке рішення справедливим, суспільно-важливим та потрібним. Журналісти, як представники громадянського суспільства повинні розуміти та дотримуватись високого рівеня чеснот та добросовісності у висвітленні інформації, без спотворення та перекручування. Чекаємо тепер на спростування. Сподіваюсь воно не буде формальним.», - додала адвокатка.

Посилання на рішення суду першої інстанції:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/108180471

https://reyestr.court.gov.ua/Review/108400783