З'явилась інформація, зокрема на Цензор.нет з посиланням на фейсбук журналіста Євгенія Плинського, який опублікував інформацію про те, що у Вишнівській сільській раді планують частково профінансувати діяльність Волинської митниці.

Чи дійсно Вишнівська сільрада фінансує Волинську митницю, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів Вишнівський сільський голова Віктор Сущик.

«По-перше, тут заголовок так гарно звучить: "Із селян на Волині збирають по 110$". Що розумілось під "збирають", я не знаю. По-друге, 82 грн, не знаю, як по програмі, але справа в тому, що вона розрахована на цілий рік і митниця не може передбачити, яка буде завтра ціна. Накладні за минулий рік, тому що програма функціонує вже 2 роки, в мене є накладні, ціна 48, 10 грн — наливне дизпаливо і в талонах 52,05 грн. Тому та ціна, не знаю звідки», — прокоментував Сущик.

Також він розповів для чого ця програма:

«Справа в тому, що в нас існують багато програм для роботи, співпраці для забезпечення державного бюджету з різними структурами. Такі програми є і з національною поліцією, в нас така програма з ДСНС, прикордонною службою, ми співпрацюємо зі всіма службами там не тільки митниця і це не означає, що ми їх фінансуємо».
«Так склалося, що митниця в нас не в Луцьку, не в якихось великих містах, а знаходиться на території нашої громади і ПДФО митниці приходить до нашої громади», — розповів сільський голова та зазначив, що інформація, що Вишнівська сільрада фінансує митницю — не правдива.

Сущик додав:

«Це ми дякуємо митниці, що вона фінансує нас і цю частинку, яку ми виділяємо митниці. В мене є теж роз'яснення митниці, тому що тут пишуть, що начальник митниці боїться писати листи. Він пише листи, але забезпечення митниці у минулому 2022 році було 6,5% від заявки на фінансування, а на 2023 році митниця забезпечена на 13,6%, тобто тут виникає проблема її забезпечення. Ми раді допомогти митниці, ми допомагаємо. Вони це роблять для того, щоб покращити обслуговування на митному посту "Ягодин" і всі господарські справи»

Так пан Віктор сказав, що гроші виділяються тільки в рамках програми, а слова, що кошти вже затверджено і виділено, він спростував, оскільки сесії, на якій розглянуть це питання ще не було.

Наостанок Вишнівський сільський голова розповів чи звертався Плинський за коментарем:

«Ні, це політичне питання, скажу вам одразу, тому що у нас є такі депутати, які ніколи не задоволені нашою роботою: моєю конкретно, депутатським корпусом так само більшістю і апаратом сільської ради. Люди це роблять спеціально, щоб нас турбували, щоб забирали час на інтерв'ю, брали роз'яснення, пояснення».

Він додав, що в статті нема правди і все робиться згідно чинного законодавства.