У Луцьку 72-річний Микола Оніщук займається метанням списа. Чоловік тренується незалежно від погодних умов щонайменше тричі на тиждень.

Як розповів Суспільному спортсмен, у цей вид спорту прийшов ще в шкільному віці і на перші змагання поїхав у дев'ятому класі.

Зараз Микола Оніщук займається з дерев'яною палкою та камінням на спортмайданчику ліцею № 10.


Зі слів спортсмена-пенсіонера, меншою палкою тренує швидкість, списом – техніку, а з камінням виконує силові вправи. Каміння для тренування бере по п'ять кілограмів. Микола Оніщук розповів: вага списа для ветеранів на змаганнях становить 500 грамів, а для спортсменів, які метають на Олімпійських Іграх – 800 грамів.

«В нас, ветеранів, вага така, що чим більший вік, тим менша вага», – сказав чоловік.


72-річний лучанин віддає перевагу тренуванням на вулиці. Каже: це дає гарні емоції й допомагає боротися зі стресами.

Нещодавно Микола Оніщук повернувся з Чемпіонату світу з легкої атлетики серед ветеранів у польському місті Торунь, де здобув срібну нагороду із результатом кидка 38 метрів 53 сантиметра.


«Я виступаю в групі 70-74 роки. На цих змаганнях було близько 88 країн світу. Виступало нас 16 людей. Виступали самі сильні: німці, фіни, чехи, поляки. Мій особистий рекорд в цій віковій категорії 42 метри 85 сантиметрів. Багато досвідчених атлетів було», – каже спортсмен.

Медалі, які виборов на змаганнях, Микола Оніщук планує віддати на благодійний аукціон, аби виручені кошти передати на ЗСУ.

«Коли країні важко, то ми повинні бути об’єднаними, сильними, безстрашними», – додав 72-річний спортсмен.