В МСУМКу відкривається нова виставка «Думи», де будуть представлені роботи понад 40 українських художників.

В рамках якого проекту відбудеться виставка, коли вона стартує, скільки та які картини будуть представлені в експозиції, чому виставка отримала таку назву, розповів фундатор Музею сучасного українського мистецтва Віктор Корсак.

«Дана виставка відбувається в рамках проекту "Космогонія", а вона має 9 частин. Одна з частин про створення людини: для чого вона, що з нею буде, яка наша місія? І ми от якраз організували цю виставку, щоб поспілкуватися на цю тему», — розповів Корсак.

До виставки увійдуть понад 70 робіт від 47 художників.

Виставка стартує 12 квітня.

Пан Віктор пояснив головну ідею цієї виставки:

«Ідея в тому, щоб показати проблеми які стоять перед людством на екзистенційному рівні і як вони на сьогоднішній день вирішуються».

Також Корсак роз'яснив чому виставку назвали «Думи»:

«Є твори мистецтва, які викликають якесь психоемоційне збудження, конфлікт у свідомості. Такі конфлікти приводять до очищення свідомості від комплексів, стереотипів і тут ми паралельно даємо якусь проблему. Наприклад: про смерть, про життя, про совість на фоні творів мистецтва. Людина, коли перебуває в стані цього естетичного збудження, зовсім по-іншому сприймає цей текст — наше бачення цієї проблеми — вона формує своє бачення. Тобто вона заходить одна в музей, а виходить інша. Вона змінює якісь цінності, свою парадигму, цілі — тому "Думи"».

Наостанок він розповів про книгу, яку видали спеціально до цієї події:

«До цієї виставки ми видали книгу, яка називається одноіменно "Думи". Унікальність цієї книги в тому, що вона зроблена в співавторстві людини зі штучним інтелектом. ».