Михайлу Точину – 18 років. Попри діагноз ДЦП, чотири роки тому він захопився живописом. 12 квітня у Луцьку відкрили його першу персональну виставку під назвою «Дотик».

Суспільному художник розповів: нині навчається у Харківській академії дизайну і мистецтв. На виставці представив 14 робіт. Більшість із них, каже, відносить до абстракціонізму.

Зі слів художника, його картини вже зберігаються в приватних колекціях за кордоном, також хлопець малює на замовлення. Але найбільш знакова, каже митець, для нього найперша робота.

«Вона називається «Після шторму», на ній зображено морський пейзаж. Після шторму, коли сонце пробивається крізь хмари, вона показує, що не все втрачено і надія є завжди», – розповів художник.

Завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Волинського національного університету імені Лесі Українки Ольга Каленюк каже: Михайлові притаманне відчуття гармонії кольору та сміливість експериментувати у творчості.

«Молодий митець, але потенційний, з особливим баченням, гарними амбіціями. Ця виставка дозволяє нам у наш час по іншому побачити світ і додати кольору в життя», – зазначила Ольга Каленюк.

Виставка Михайла Точина «Дотик» діятиме в бібліотеці-студії «ДіМ» впродовж 10 днів.