Два дні поспіль на вулиці Гущанській у Луцьку невідомі приїздять та залишають автомобільні шини, які мали б бути утилізовані.

Місцеві жителі не задоволені таким сусідством, – розповів Суспільному голова вуличного комітету Гущанської Володимир Маць.

З його слів, шини звозять на місце, де на початку повномасштабного вторгнення був облаштований блок-пост. Нині він недіючий.

Будинок Вікторії розташований приблизно за 20 метрів від стихійного звалища автомобільних шин. Гуркіт вантажівок, розповідає жінка почула вчора в обідню пору. Зі слів жінки, місцеві припускають, що це ті шини, які з луцьких дворів почала демонтувати муніципальна варта.

"Підійшла я, підійшла сусідка і спиталася, чому ви тут викидаєте? Він каже: можете звернутися в міську раду, в нас є розпорядження, нам дозволили тут викинути", – говорить Вікторія Славницька.

Демонтаж шин у луцьких дворах проводив старший інспектор муніципальної варти Сергій Секунда. Він каже, що це не їхні шини. Демонтовану гуму привозять і скидають на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище, під Луцьком. Каже, тих, хто скидав біля людських обійсть, вже знайшли.

"Люди відразу подзвонили на гарячу лінію і ми складали протокол на водія, який здійснив засмічення території. Він нам повідомив, що він є працівником "Луцькавтодор" і на автомобілі були розпізнавальні знаки", – говорить Сергій Секунда.

Автомобільні шини, які викинули на Гущанській, привезли із розібраних блокпостів. Зі слів Сергія Секунди, на місце приїжджало керівництво водія, що викидав шини, і вони повідомили, що не знають, куди мають везти шини із недіючих блокпостів та доріг.

Зв'язатися із керівництвом "Луцькавтодору", щоб вони прокоментували ситуацію Суспільному не вдалося. Жінка, що представилась секретарем повідомила, що керівництво у від’їзді, сказала звертатися 13 квітня.

Із Гущанської, – каже інспектор муніципальної варти Сергій Секунда, – шини мають прибрати ті, хто їх сюди привіз.

Керівник полігону твердих побутових відходів Олександр Обштир розповів, що за шинами до них приїздить фірма, яка забирає гуму на подальшу переробку у Київську область. Автомобільну гуму на полігоні приймають на підставі листа від департаменту житлово-комунального господарства.