Багатодітна сім’я Істоміних із міста Костянтинівка Донецької області впродовж року живе у приміщенні колишньої лікарні селища Олика на Волині.

Про це розповіла мама родини Олена Істоміна, пише Суспільне

Багатодітній сім’ї Істоміних виділили найбільшу кімнату у приміщенні колишньої лікарні. Тут кожна із чотирьох доньок сім'ї має своє ліжко, – розповідає мама Олена. Каже, коли виїжджали з під обстрілами у Костянтинівці, місця, щоб взяти речі не було, одна поличка у потязі була на трьох.

Нині 9-річна Вероніка, 12-річна Євгенія, 15-річна Вікторія і 16-річна Юлія освоїлись на Волині. Голові родини допомогли знайти роботу, – розповідає Олена Істоміна.

Одягом, продуктами допомагає місцева влада, жителі села і благодійники, вони також платять за опалення та інтернет-зв'язок, — розповідає жінка. Олена Істоміна каже: за рік знайшли у волинському селі нових друзів, та все одно планують повернутися додому, коли це буде можливо. Там у жінки залишилася сестра, батько, домашні тварини та два будинки.

Рік тому тут жителі Олики зробили ремонт, щоб приготувати це приміщення до приїзду переселенців. Тут відновили систему опалення та налагодили водопостачання, відремонтували електрику, відмили та почистили кімнати, – розповів голова громади Олександр Прендецький.

За понад рік повномасштабного вторгнення в Олицькій громаді оселилися понад дві сотні переселенців, серед них – 47 дітей.