З 11 по 18 квітня волинські рибоохоронці викрили 17 порушень рибальства.

Про це повідомляють на сторінці волинського рибоохоронного патруля у фейсбуці.

Зокрема, серед порушень: 9 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою, риболовля на нерестовищах), 4 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 1 протокол за ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних вимог органів рибоохорони).

Крім того, складено 3 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 846 метрів сіток.

Для прикладу, порушників правил рибальства цього тижня було викрито:
▪ на озері Шині, поблизу села Віл Любешівської громади Камінь-Каширського району. Двоє громадян ловили рибу з перевищенням знарядь вилову. На громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.
▪ на річці Стир, поблизу с. Комарове Маневицької громади Камінь-Каширського району. Громадянин пересувався човном в період нересту.
▪ на озері Домашнє, поблизу с. Кримно Дубечанської громади Ковельського району викрито громадянина, який здійснював вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову. Також на даній водоймі виявлено безгосподарське майно: 5 сіток. З однієї з сіток врятовано дику качку.
▪ на водному об’єкті, поблизу с. Жабче Городищенської громади Луцького району викрито 2 грубих порушення правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов риби 2 сітками, чим встигли завдати шкоди рибному господарству на суму 3 162 грн. На чоловіків складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть відправлені до суду для притягнення порушників до відповідальності.
▪ на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Мар’янівської громади Луцького району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 4 сітки, в яких знаходилося 10 кг риби в живому стані. Рибу повернено у водне середовище, чим попереджено збитків на суму 41 106 грн.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що 1 квітня 2023 р. вступає в силу нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.