В селі Хорохорин Торчинської громади виникла проблема із школою. Протягом кількох років діти перебувають на дистанційному навчанні і досі не можуть навчатись в школі.

Чому діти стільки часу змушені навчатись вдома, в чому полягає проблема, що не так із підвалом в школі, чому директорка не дозволяє батьками висушити стіни в підвалі, чи зверталися до місцевої влади, скільки дітей навчалось в цій школі, як реагують вчителі на цю ситуацію, як відбувався ремонт підвалу, на якому етапі він спинився, розповіла в прямому етері Гіту мешканка села Хорохорин Тетяна Гембальська.

«Був корона вірус – було змішане навчання:дистанційне й очне. Потім почалася війна, ми повністю пішли на «дистанційку», сказали по Закону треба, щоб в школі було бомбосховище, тоді діти б вийшли на навчання. В нас є підвальне приміщення, але директор кормить обіцянками, що воно буде готове, постійно проблеми то з фінансуванням, то з підрядниками. Я була там, там підвал можна вручну батькам зробити, просто потрібно було організувати процес, але то треба, щоб був зацікавлений директор. Школа не може ніяк запрацювати, я не знаю в чому проблема. Я хочу поїхати до голови громади, щоб мати чітку відповідь. Вчителі готові навчати дітей.», - розповіла пані Тетяна.

Деталі дізнавайтеся у відео.