У Луцьку призначити нового директора комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг». Очолив підприємство Дмитро Зінько.

Про це стало відомо у середу, 26 квітня, на засіданні сесії Луцької міської ради, - пише ВСН.

Як повідомив міський голова Ігор Поліщук, Зінько - кандидат історичних наук й дипломований спеціаліст музейної справи.

«Сподіваюся, що призначення кваліфікованої людини на посаду цього комунального підприємства дасть новий поштовх для розвитку туризму та історичної частини нашого міста», - зауважив мер Луцька.

За словами нового керівника центру, на підприємство очікує низка змін. Зокрема, йдеться про введення нового відділу - музейного простору «Окольний замок», куди входитиме вежа Чарторийських та підземелля міста Луцька.

Це, міркує він, має підсилити туризм у місті та дати гарну конкуренцію Луцькому замку.

«В нас передбачена в музейному просторі цікава новинка - введення єдиного квитка для співпраці з Верхнім замком та підземеллями міста Луцька. Вони матимуть різне наповнення. Квиток вихідного дня дозволить відвідати наші «перлини» тощо.

Ми залучаємо туристів, щоб вони переглянули всі музейні об'єкти і залишилися, наприклад, переночувати у готелі чи у хостелі. Тим самим, залишилися подовше в нашому місці.

Також впроваджуватимуться цікаві інтерактивні заходи підземеллями Луцька: і оглядові, і тематичні екскурсії, і майстер-класи, і тренінги, і мистецькі заходи», - зауважив Дмитро Зінько.

Як додав Ігор Поліщук, зараз пропрацьовується великий туристичний маршрут, який зможе об'єднати різні громади.

«Зрозуміло, що в умовах повномасштабного вторгнення нам буде важко залучити багато людей, але і у нашій громаді, і у сусідній є низка цікавих культурних й історичних об'єктів: Олика, Колодяжне і т.д. На сьогодні він пропрацьовується: і вартість, і організаційні моменти», - зауважив він.

Новий очільник «Центру туристичної інформації та послуг» розповів, що, зважаючи на створення нового відділу, штат збільшиться до 20 осіб. Наразі у підприємстві працює 7 штатних одиниць.

Зазначається, що частина персоналу вже підібрана, а на решту посад оголошуватиметься конкурс.

Головне фото - ІА «Волинські новини»