Луцька міська рада продовжує допомагати захисникам України. Ще на початку квітня до міського голови Ігоря Поліщука з відповідним листом звернулася дружина бійця окремої розвідроти 100-ї бригади ТрО Ірина Белоцька.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Повідомила: військовослужбовці конче потребують засобів зв'язку. Йдеться про рації, тож просить муніципалітет посприяти у їх закупці.

Очільник Луцької громади одразу відгукнувся на прохання лучанки. Виділив понад 200 тисяч гривень на потреби тих, хто наразі перебуває на передовій.

Рації волонтери шукали три тижні, адже вимоги до них були особливі: це мала бути портативна радіостанція MOTOTRBO DP4800, що є інноваційною розробкою бренду Motorola.

Діапазон частот пристрою — 136-174 МГц (VHF), кількість каналів — 1000, тип АКБ Li-Ion, радіус дії — до 25 км.

Жінка, котрій з рук у руки передали дороговартісну техніку, щиро сподівається, що необхідні для розвідників засоби зв'язку пришвидшать українську перемогу.

Вона подякувала Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку за швидке реагування та небайдужу позицію. Усього вдалося закупити сім таких рацій. І вже незабаром вони відправляться, за словами Ірини Белоцької, на Лиманський напрямок.