У п'ятницю, 28 квітня, Луцький міський голова Ігор Поліщук поспілкувався із юною лучанкою Аріною Киричук.

11-річна дівчинка - чемпіонка світу та Європи з карате, багаторазова переможниця та призерка змагань різних рівнів, - повідомили на сайті Луцької міської ради.


За словами тренера, очільника професійного клубу східних єдиноборств «Любарт» Олександра Криська, його підопічна – доволі талановита і унікальна спортсменка. Не боїться контакту і вміє тримати удар. Якщо і надалі тренуватиметься так наполегливо, збере чимало трофеїв.

Аби підтримати спортивний ентузіазм дівчинки та засвідчити повагу до її майстерності, завдяки якій про наше місто знають у цілому світі, Ігор Поліщук нагородив школярку сертифікатом на 15000 гривень, побажавши їй розвитку та подальшого «бойового» запалу.

«Спорт, насправді, непроста річ, виховує самодисципліну, порядок, вимогливість. Тому дай Боже, щоби твоя спортивна кар'єра склалася якнайкраще. Бо чемпіони треба не лише Луцьку і Волині, а й Україні загалом. Тренуйся, працюй, будь хорошим прикладом для наслідування»,- сказав Луцький міський голова, потисши руку юній каратистці.


Після цього, голова зустрівся з членом юнацької збірної команди України з біатлону Михайлом Хмелем та його тренером Романом Андрійчуком. Юний спортсмен розпочав свою спортивну кар'єру з 3 років.

Спочатку займався лижними гонками, а у віці 14 років перейшов на біатлон. І вже на перших всеукраїнських літніх змаганнях у 2018 році зайняв 1 місце.

Зараз хлопець тренується у відділенні біатлону КЗ «ДЮСШ №4 Луцької міської ради». Цьогоріч став чемпіоном України серед юніорів та виконав норматив майстра спорту України у юнацькому віці. На юнацькому чемпіонаті світу виборов бронзову медаль у змішаній естафеті.


Ігор Поліщук за успішні виступи та представлення нашого міста на світових першостях вручив Михайлові сертифікат на 15 000 гривень.

Закінчуючи «спортивні зустрічі», міський голова зустрівся з представниками БК «Старий Луцьк»: тренером Дмитром Чайковським та гравцями команди Володимиром Коцьком та Петром Глушком.


Тренер баскетбольного клубу подякував Ігорю Поліщуку за підтримку команди в минулому сезоні, яка вперше брала участь в чемпіонаті супер-ліги України.

Хоч результати команди не дуже задовільні, втім участь в чемпіонаті дала змогу прогресувати молодим гравцям.

Тому в клубу сподіваються, що за підтримки міської влади в наступному сезоні здобудуть значно кращі результати.

Міський голова запевнив команду в майбутній підтримці та побажав успішних виступів в сезоні 2023-2024.

На завершення зустрічі спортсмени подарували Ігорю Поліщуку комплект ігрової баскетбольної форми.